Ramazan Ayında Diyarbakır'ın Tatlı Lezzetleri Sofraları Süslüyor!

Diyarbakır'ın eşsiz tatlılarından olan künefe ve kadayıf, Ramazan ayının gelmesiyle birlikte sofraları şenlendiriyor. Ancak, uzun yıllara dayanan bir deneyime sahip olan Künefeci Levent Usta'nın çalışanı Vedat Uşak'a göre, eskiden Ramazan ayları daha canlı geçerken, şimdilerde daha sakin bir atmosfer hakim.

Ramazan Ayında Diyarbakır'ın Tatlı Lezzetleri Sofraları Süslüyor!

Tatlı çeşitlerini Diyarbakır'da ilk olarak Ermeniler yapmış olsa da, sonraları Bingöllülerin sektöre sahip çıktığı biliniyor. Artık Diyarbakır'da tatlı imalatı denildiğinde akla sadece Bingöllüler geliyor.

Whatsapp Image 2024 03 12 At 16.37.05
Künefe çeşitleri arasında peynirli, fıstıklı, damat, hasır, özel, kaymaklı, bülbül yuvası ve bohça künefe yer alırken, kadayıf çeşitleri ise fıstıklı, cevizli, düz kadayıf, kaymaklı fıstıklı kadayıf, peynirli kadayıf ve parmak kadayıf şeklinde sıralanıyor.

Tatlı çeşitlerinin yanında içeceklerin ikram edilmesi ve meyve tabağı ile çerezlerin sunulması da Ramazan sofralarını daha da zenginleştiriyor.

Whatsapp Image 2024 03 12 At 16.37.23

Kadayıf fıstık fiyatı 500 TL, cevizli kadayıf 380 TL, güllaç 380 TL ve künefe ise 220 TL'den satışa sunuluyor. Künefeci Levent Usta'nın özenle hazırladığı tatlılar, tereyağından yapılarak enfes bir lezzet sunuyor. Levent Usta'nın çalışanları, şehrin en iyi künefe ve kadayıfının burada üretildiğini belirtti.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER