Siber Güvenlikte Yeni Ufuklar

Dicle Üniversitesi'nde başlayan 8. Bosphorus Uluslararası Siber Politika ve Siber Güvenlik Konferansı, dünya genelinden akademisyenleri bir araya getirerek dijital tehditlerle mücadelede yeni stratejilerin geliştirilmesini hedefliyor.

Siber Güvenlikte Yeni Ufuklar

Dicle Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, "8. Bosphorus Uluslararası Siber Politika ve Siber Güvenlik Konferansı" başladı.

Kongrenin açılışında konuşan Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aytaç Coşkun, “Bu prestijli etkinliğin daha önceki başarılı edisyonlarının ardından bu yıl üniversitemizde düzenlenmesi, bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Dünyanın dört bir yanından gelen akademisyenler ve uzmanlarla birlikte, üç gün boyunca siber politika, siber güvenlik ve dijitalleşmenin küresel etkilerini tartışma fırsatını bulacağız” dedi. Prof. Dr. Coşkun, ayrıca siber güvenlik tehditlerinin dünya genelinde önemli bir endişe kaynağı olduğuna dikkat çekti.

Omerergun1

Kongre Proje Yürütücüsü, Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi ve Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Dr. Ömer Ergün, etkinliğin uluslararası boyutunu vurgulayarak, “Daha önce İstanbul'da dört kez, iki kez çevrimiçi ve bir kez de Polonya'nın Szczecin Üniversitesi'nde düzenlenen bu konferans, siber güvenlik ve politika alanında en prestijli etkinliklerden biri olma özelliğini taşıyor. Bu yıl Diyarbakır’da, otomasyon ve mühendisliğin babası olarak bilinen El Cezeri’nin topraklarında gerçekleştirilmesi oldukça anlamlıdır” şeklinde konuştu.

Hukukçular, mühendisler, siyaset bilimcileri, tıp doktorları ve eczacılardan oluşan interdisipliner bir yapıda organize edilen konferans, Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Dicle Üniversitesi Sağlık Turizmi Kulübü, Cyberpolitik Journal, İnsan Hakları Eğitim Derneği Siber Politika Araştırma Merkezi, İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Polonya’nın Szczecin Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Güvenlik Araştırmaları Enstitüsü tarafından hem yüz yüze hem de çevrimiçi olarak ortaklaşa düzenleniyor.

Üç gün sürecek olan bu etkinlik, farklı disiplinlerden uzmanların bilgi ve deneyimlerini paylaşmalarına olanak tanırken, siber güvenlik tehditleriyle başa çıkmak için yeni stratejilerin geliştirilmesi hedefleniyor.

Uluslararası kongrede toplamda 62 bildiri sunulurken, bu bildirilerden 30'unun yurtdışından katılımcılar tarafından sunulduğu öğrenildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER