Siirt’te ateş üzerindeki kazanlarda kaynatılarak imal edilen organik pekmezin yapımına devam ediliyor.
Siirt’in Eruh ilçesi kent merkezinde ikamet eden Abdullah Çelik adlı üzüm üreticisi, kış aylarında yaygın olarak tüketilen katkısız ve organik üzüm pekmezinin doğal enerji deposu olduğunu söyledi. Toplanan üzümlerin hazırlanan havuzlarda ezdirilerek, önce şurup haline getirildiğini aktaran Çelik, "Daha sonra ateş üzerinde koyulan kazanlarda 6 saat boyunca ateşte kaynatarak pekmez haline dönüşüyor. Ürettiğimiz katkısız, doğal ve enerji deposu pekmezi daha sonra Siirt’teki firmalara satıyoruz. Kilosu 50 ile 60 lira arasında değişen pekmez Siirt’in yanı sıra il dışından da rağbet görüyor. Özellikle soğuk kış aylarında yoğun tüketiliyor" dedi.
Siirt’te organik pekmez yapımına devam ediliyor
Siirt’te organik pekmez yapımına devam ediliyor
- 11-09-2022 14:02
- 11-09-2022 14:12
- 5
SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER
TÜRKİYE GÜNDEMİ
Yolbulan Metal’de işçilerin grevi 211 gündür devam ediyor
www.kenthaber27.com
Mersin’de tırın gizli bölmelerinde 43 kilo 720 gram metamfetamin ele geçirildi
www.marmarisyenisayfa.com
ChatGPT dünya genelinde çöktü! Erişim sorunu yaşanıyor...
www.idrak34.com
Olay yerinden kaçan şüpheliler kaza yaptı: 1 ölü, 2 yaralı
www.turkhaber.com
Yemek yapmayan karısını komalık etti!
www.zeybekhaber.com
Bolu'daki otel faciasında çaresiz kalan bir kişi kucağındaki bebeğini atmaya çalıştı
www.haberyenisoz.com
ŞAHİNBEY BELEDİYESİ MAHKEME KARARIYLA O MARKETİ TEKRAR KAPATTI
www.hisartv.com.tr