Yaz ayların vazgeçilmesi Bici Bici nasıl yapılır! işte tarifi...

Güneydoğu Anadolu başta olmak üzere Diyarbakırlıların vazgeçilmez tatlarından biri olan Bici Bici'nin ev yapımı tarifi merak edenler için açıklandı. Yaz aylarının serinletici lezzeti olan Bici Bici, özellikle sıcak günlerde tercih edilen ve yöresel tatları keşfetmek isteyenlerin favorisi haline geldi.

Yaz ayların vazgeçilmesi Bici Bici nasıl yapılır!  işte tarifi...

Özellikle Diyarbakır'da Bici Bici'nin yapımı oldukça kolay ve malzemeleri de her evde bulunan basit ürünlerden oluşuyor. İşte Bici Bici tarifi:

Malzemeler:

  • 1 su bardağı irmik
  • 1 litre su
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu
  • 1 su bardağı dondurma (isteğe bağlı)
  • Ceviz veya fındık (üzeri için)

Yapılışı:

  1. Öncelikle suyu bir tencereye alın ve kaynatın.
  2. Kaynar suyun içine irmiği yavaşça ekleyin ve karıştırarak pişirin.
  3. İrmiğin suyu çekmesini sağlayarak kıvam almasını bekleyin.
  4. Şeker ve limon suyunu ekleyerek karıştırın ve ocaktan alın.
  5. İrmiğin soğumasını bekleyin ve ardından buzdolabında iyice soğutun.
  6. Servis yapmadan önce dondurma ekleyebilir veya üzerine ceviz veya fındık serpiştirebilirsiniz.

Yöresel bir lezzet olan Bici Bici, yazın sıcak günlerinde serinlemek için ideal bir seçenek olabilir. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tarif, aileniz ve misafirlerinizle keyifli anlar yaşamanızı sağlayacak.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Üzgünüz ilginizi çekebilecek içerik bulunamadı...
ÇOK OKUNAN HABERLER