Diyarbakır’da alıç meyvesi olgunlaşmaya başladı. Özellikle dağlık kesimlerde doğal olarak yetişen alıç, kalp dostu ve C vitamini deposu olarak öne çıkıyor. Kırmızı alıçların, kalp sağlığına ve diyabet hastalıklarına iyi geldiği biliniyor.
Kaya ve taşlık alanlarda yetişen kırmızı ve sarımsı alıçlar, sonbahar mevsiminde vatandaşların en çok tercih ettiği meyvelerden biri haline geliyor. Alıç, böbrek fonksiyonlarının onarılmasında da önemli bir rol üstleniyor.
Her yıl Eylül ayı sonu ve Ekim aylarında tezgahlarda satışa sunulan alıç, soğuk havanın etkisinin artmaya başlamasıyla birlikte büyük ilgi görüyor. Bu doğal meyve, hem sağlığa olan faydaları hem de lezzetiyle Diyarbakırlıların gözdesi olmaya devam ediyor.