Diyarbakır’da balık sevenler için taze seçenekler sunan Erol Amca, Elazığ Hazar Gölü'nden çıkarılan alabalık ve Dicle Barajı'ndan gelen sazan balıklarıyla halkın ilgisini çekiyor. Erol Amca, her gün sabahın erken saatlerinde tezgahını kurarak, balık tutkunlarını en taze lezzetlerle buluşturuyor. “Vatandaşlar özellikle alabalığı ızgara ya da kızartma için tercih ediyorlar. Sazan ise yağlı yapısıyla daha çok kızartmalık oluyor,” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 12 At 15.45.30 (1)
Sabah saat 5 gibi Dicle Barajı'ndan çıkarılan sazan balıkları, Diyarbakır’ın yerli lezzetleri arasında öne çıkıyor. Genellikle kızartma olarak sofralara gelen sazan, sabahın erken saatlerinde barajdan çıkarıldıktan sonra hızla satışa sunuluyor. Günde ortalama 70-80 kilo balık satışı yapan Erol Amca, sazan balığının kilosunu 110 liradan sattıklarını belirtiyor. “Sazan balığımız yerli ve çok tercih ediliyor. Her sabah taze taze satışa başlıyoruz,” diye ekliyor.

Diyarbakırlı öğretmen balkondan düşerek öldü Diyarbakırlı öğretmen balkondan düşerek öldü


Elazığ’ın Hazar Gölü’nden çıkarılan alabalık, daha hafif ve lezzetli yapısıyla özellikle ızgara severlerin gözdesi. Alabalığın kilosu 200 lira olarak satışa sunulurken, vatandaşlar sağlıklı bir protein kaynağı olan bu balığı yıl boyunca tüketmekten geri durmuyor. Erol Amca, “Alabalık, her mevsim sofralarda olmalı, hem hafif hem sağlıklı,” ifadelerini kullandı.

Muhabir: CENGİZ ARSLAN