Çermik’te incir hasadı başladı, dalından toplanan incirler doğal yöntemlerle güneş altında kurutulmaya bırakıldı. Üreticiler bu yılki verimden oldukça memnun.
Diyarbakır'da site sakinleri, dolmalık biberlerini kurutacak yer bulamayınca yaratıcı bir çözümle biberlerini site çitlerine astı.
Geçmişten günümüze kadar gelenek hale gelen kurutmalıklar, sıcak havaların iyice etkisini göstermesiyle birlikte yapılmaya devam ediliyor.
Kış mevsiminde tüketilmesi amacıyla hazırlanan kurutmalık sebzeler, Batman'da yaklaşık 45 derecelik sıcakta hazırlanıyor. Renk cümbüşü oluşturan kurutmalıklar, şehirde pek çok...
Kış mevsiminde tüketilmesi amacıyla hazırlanan ve mutfağın vazgeçilmez yiyecekleri arasında yerini alan kurutmalık sebzeler, Batman'da 40 dereceyi aşan sıcakta hazırlanıyor.