Diyarbakır Bismil'de 3 kilometrelik trafik kabusu! Diyarbakır Bismil'de 3 kilometrelik trafik kabusu!

Diyarbakır yazın sıcağıyla ünlü bir şehir. Ancak bu yıl, sıcaklıklar daha da yükselerek dönerciler için işleri iyice zorlaştırdı. Şehirde termometreler 40 derecenin üzerine çıkarken, döner ustaları mangal başında, ateşin karşısında ter döküyor.

Döner ustaları için yaz ayları, kelimenin tam anlamıyla ateşle imtihan anlamına geliyor. Bir yandan etin ideal kıvamda pişmesini sağlamak, diğer yandan ise sıcağa dayanmak zorundalar. Ancak işin en zor yanı, mangal ateşinin sürekli yüksek sıcaklıkta tutulması. Bu, dönerin lezzetinden ödün vermemek için kritik bir nokta, fakat ustalar için tam bir dayanıklılık testi.

Diyarbakır’ın sıcakları geçici, ancak dönercilerin bu ateşli mesaisi yılın her günü devam ediyor. Lezzeti ve emekle harmanlanan dönerler, bu zorlu şartlar altında bile müşterilere ulaştırılıyor. Bu zorlu mesai, döner ustalarının ustalığını ve dayanıklılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

Muhabir: MEHMET BİLGE SIDDIK