Diyarbakır’da hava sıcaklıklarının 38-44 derece arasında seyredeceği ve bu sıcaklıkların normalin 4 ila 8 derece üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Ancak Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü’nün uyarılarına rağmen, kentte ciğer keyfi hız kesmeden devam ediyor. Özellikle ocak başlarında, sıcaklığın 50 dereceyi bulduğu yerlerde, ustalar ciğer pişirmekten, müşteriler ise kan ter içinde bu lezzeti tüketmekten vazgeçmiyor.

A W270046 01

Ciğer ustası Uğur Erdin, İhlas Haber Ajansı’na (İHA) yaptığı açıklamada, Diyarbakır'da hava sıcaklıklarının 45 dereceyi geçtiğini, ocakbaşında ise sıcaklığın 55 dereceyi bulduğunu belirtti. Erdin, “9-10 saat boyunca ocakbaşındayım. Hem içerideki hem dışarıdaki sıcaklıklara vücudum artık alıştı. Müşterilerimiz de sıcaklığı umursamıyor, ciğeri ocakbaşında yemenin keyfini çıkarıyorlar. Masada yemekle ocakbaşında yemek arasında büyük fark var, müşterilerimiz bu farkın peşinde” dedi.

Müşterilerden Abdullah Dilek, ciğerin ocakbaşında yenilmesinin verdiği zevkin başka olduğunu vurguladı. Dilek, “Dışarısı şu an 40-45 derece arası, ama ocakbaşında bu sıcaklık 55 dereceleri buluyor. Sıcaklık ne olursa olsun, ocakbaşında ciğer yemenin keyfi her şeye değer” diye konuştu.

Diğer bir müşteri Hüseyin Tektaş ise Diyarbakır’ın sıcaklıklarının 50-60 dereceyi bulmasına rağmen ciğerden asla vazgeçemediklerini dile getirdi. İlayda Güzelses de sıcaklığa ve makyajının bozulma riskine rağmen ciğer yemenin vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Diyarbakır'daki Bu Köprünün İşçiliği Göz Kamaştırıyor Diyarbakır'daki Bu Köprünün İşçiliği Göz Kamaştırıyor

Bu sıcak yaz günlerinde Diyarbakırlılar, ciğer aşkını her şeyin önünde tutarak, yüksek sıcaklıklarla baş etmeyi bir yaşam biçimi haline getirmiş durumda.

Kaynak: İHA