Kıymetli Kardeşlerim!
Kur'an-ı Kerim 30 cüz, 114 Sure ve 6236 ayetten müteşekkil İlahi Kelamdır. Okunması ibadet, anlayıp hayata tatbik edilmesi dünya ve ahiret mutluluğudur.
Kur'an-ı Kerim, kendisini okuyan, anlayan, anlatan ve ahlakını yaşayana ahiret günü şefaatçi olacaktır. Kur'an-ı Kerim'in esas gönderiliş amacı ölülere okunması değil, yaşanılabilir bir dünya tesis etmek ve insanların iman hakikatleri ile tanışıp dünya ve ahiret mutluluğunu elde etmesidir.
Değerli Kardeşlerim!
Kur'an-ı Kerim; ahlak kitabıdır, şifadır, zikirdir, nurdur, hak ve hakikatır.
Allah (c.c) bir ayeti kerime de Hz. Muhammed (s.a.v)'e hitaben "Ey Muhammed! Muhakkak ki sen yüce bir ahlak üzeresin." buyurmuştur. Peygamber efendimizin ahlakının Kur'an-ı Kerim'den müteşekkil olduğunu da Hz. Aişe'den rivayet edilen hadisi şeriflerinden öğreniyoruz. Dolayısıyla hayat kitabımız Kur'an-ı Kerim'i okuyan, anlayan ve mesajlarını hayatına uygulayan kişi; kötü yola düşmez, ailesine-akrabalarına iyi davranır, yalan söylemez, faiz yemez, haramlardan uzak kalıp Allah'ın (c.c) emirlerine uyarak insanlara faydalı bir birey olmaya çalışır. Kur'an-ı Kerim'e muhattap olmayan kimse ise, ilahi kelamı okumanın feyzinden-sevabından mahrum kalır ve insanlara gerektiği gibi güzel muamelede bulunmayabilir. Peygamberimiz (s.a.v) "Sizin en hayırlınız Kur'an-ı öğrenen ve öğretendir." sözleriyle bizlere hayırlı insan olmanın yolunun Kur'an-ı Kerim öğrenme ve öğretmeden geçtiğini bildirmiştir.
Allah (c.c) Kur'an-ı Kerim ile bizlere aileden kalan mirasın nasıl paylaşılacağını, gıybet, casusluk ve zandan sakınmamızı, insanların arasında adalet ile hükmetmeyi, kumar içki ve fal gibi zararlı alışkanlıklardan uzak kalmamız gibi bir çok şeyi bizlere emretmektedir. Aynı zamanda Allah (c.c) bizlere namaz kılmayı, oruç tutmayı, zekat vermeyi ve hacca gitmek gibi önemli ibadetleri yine Kur'an-ı Kerim ile bizlere bildirmektedir.
Kur'an-ı Kerim'in sadece ölüler için okunan bir kitap olarak düşünülmesi ciddi bir yanılgı olup okunmadan duvarlara asılması da gönderiliş amacının tersine bir harekettir.
Bu vesileyle yaşam ve hayat kitabımız olan Kur'an-ı Kerim'in, okunması ibadet, rehberliği ise hidayettir. Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılmak bizleri Allah (c.c) katında en değerli insan mertebesine ulaştıracaktır.
Rabbim bizleri Kur'an-ı Kerim'e sımsıkı sarılan, okuyup anlayan, yaşayıp yaşatan kimselerden eylesin ve bizlere Kur'an-ı Kerim rehberliğinde bir hayat yaşamayı nasip etsin.
Selam ve Dua ile...