Değerli okuyucularımız… Allah’ın niteliklerini anlatan pek çok isim bulunmaktadır. Esmaül Hüsna olarak geçen 99 tane Allah’ın ismi bulunmaktadır. Bu isimlerin hepsinin belirli bir anlamı ve fazileti bulunmaktadır. Malikel Mülk isminin de bu bağlamda pek çok fazileti vardır.
Mülkün gerçek ve ezeli ve ebedi sahibi olan Allah’dır (c.c). De ki: ‘Mülkün gerçek sahibi olan Allah’ım! Sen mülkü dilediğine verirsin ve mülkü dilediğinden geri alırsın.’
Malikü’l-mülk ne demek?
Mâlikü’l-mülk; mülkün gerçek sâhibi; bütün varlık âleminin tek hâkimi demektir. Allah Teâlâ, bütün kâinatın tek sâhibi ve mâlikidir. Mülkünde istediği gibi tasarruf eder. Dilediğine mülk verir, dilediğine vermez. Dilediğine az verir, dilediğine çok verir. Mutlak hükümranlık O’na aittir. Bu isimden nasip alan kulda mal ve mülkün emânet olduğu şuuru yerleşir. Mal ve mülkü nasıl kullanacağını bilir; israf ve cimrilikten uzak durur. Nimet verene şükrünü tam yapar.
Malikül Mülk fazileti nedir?
Mal ve kazanca zarar gelmemesi maddi ve manevi derecelerin artması için sabah akşam okunursa daha faziletli olur.
Ya Malikel Mülk (C.C) ismini zikredenin mülkü çok olur. Fakirlikten kurtulur. Rütbe ve makamı yükselir. Kimseye muhtaç olmaz. Halk arasında sevilen, sayılan aziz biri olur. Kalbinde şüphe ve vesvese olan Ya Malikel Mülk zikrine devam ederse kurtulur.
Peygamberimiz (s.a.v) “Muhakkak ki Allah Teala’nın doksan dokuz ismi vardır. Kim bunları ezberlerse (ilahi isimlerin sadece zahirinde kalmayıp ifade ettiği manaların tefekküründe derinleşerek hayatında uygularsa) cennete girer.” buyurmaktadır.